Vanliga frågor och svar-img

Vanliga frågor och svar

Hur parkerar man på Commerce?

Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad. Du behöver alltså inte längre fundera på kontrollavgifter, utan betalar endast för den tid som bilen stått parkerad. Du betalar i någon av våra betalautomater på plats eller online, läs mer här. Första timmen är alltid gratis när du parkerar. På söndagar har vi gratis parkering hela dygnet.

Är det gratis parkering på söndagar?

fold-out-icon

Ja, på söndagar parkerar du alltid gratis på Commerce.

Kommer ni dra ner på er julbelysning i år?

fold-out-icon

Vi har valt att behålla vår julbelysning likt andra år. Att släcka dekorativ jul- och vinterbelysning ger endast en marginell energibesparing så vi har istället valt att informera om och fokusera på åtgärder som gör större skillnad. Genom driftoptimering och effektivisering av el, värme och ventilation drar vi ner på vår elförbrukning samtidigt som vi skapar ett utrymme för att behålla vår julbelysning som betyder mycket för många.

Hur arbetar ni konkret för en mer hållbar energiförbrukning?

fold-out-icon

Vi arbetar med generella energibesparingar som att styra värme och ventilation på ett mer effektivt sätt, exempelvis genom tidsstyrning. En annan åtgärd är att vi dragit ner öppettiden för automatiska dörrar för att minska drag och kyla samt att vi löpande byter ut all allmänbelysning både i centrat och garaget till LED. Genom att byta ut ljuskällorna till lågenergialternativet LED energieffektiviserar vi hela julbelysningen. Vår inomhusbelysning är också anpassad så att den stängs av när centrat stänger.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med optimera vår elförbrukning.

Finns det HCP-platser?

fold-out-icon

Ja det finns fyra stycken på plan 1. tre på plan 2 samt två stycken på parkeringsplan 3 (på taket).

Finns det stationer för el-laddning på Commerce?

fold-out-icon

Nej inte i dagsläget, utan det hittar du på Sandtorgets parkeringsplats.

Finns det parkeringsplatser för MC?

fold-out-icon

Ja på plan 1 finns parkeringsplatser för MC.

Finns det familjelounge?

fold-out-icon

Ja det finns på plan -1. Här finns  möjligheten att amma och mata sitt barn ifred. I familjeloungen finns toalett, skötrum, amningsrum och mikro. Eftersom vi inte har någon personal i familjeloungen får inte barn lämnas utan tillsyn. Du som förälder eller målsman ansvarar för dina barn.

Var finns toaletterna på Commerce?

fold-out-icon

Det finns sex toaletter på plan 2, och en på plan -1. Skötbord finns på plan -1 och 2.

Hur fungerar Commerce presentkort?

fold-out-icon

Commerce presentkort kan du köpa i vår automat. Här kan du välja valfritt belopp. Presentkortet är giltigt 1 år från inköpsdatum och gäller i de flesta Commercebutiker. Läs mer här. Presentkortet fungerar som ett vanligt betalkort fast utan pinkod och med signatur. I vissa butiker behövs ID-kort för betalning.

När öppnar entréerna på Commerce?

fold-out-icon

Entréerna öppnar och stänger alltid 30 minuter före och efter stängning. Vardagar kl. 09:30, lördag kl. 09:30 och söndagar kl. 10:30.

Får man ha hund med sig på Commerce?

fold-out-icon

Assistans- och ledarhundar är välkomna på hela Commerce. Övriga hundar är inte tillåtna. I övrigt är inte hundar tillåtna med hänsyn till allergirisk för våra besökare.

Hur hittar jag inne på Commerce?

fold-out-icon

Commerce består av tre våningsplan med fyra entréer. Vid alla entréer finns informationstavlor med kartor som guidar er runt på Commerce så att du kan planera din shopping. Se karta över Commerce här (öppnas i ny flik).

Hur gör jag om jag tappat bort något inne på Commerce?

fold-out-icon

Om du tappat värdesaker (plånböcker, mobil, ID-handlingar, nycklar etc.) eller glömt något så har vi en gemensam avdelning för allt hittegods på Commerce. Du når vår hittegodsavdelning på telefon 0500–44 74 40.

Hur hanterar ni personuppgifter?

fold-out-icon

Här kan ni läsa om hur vi behandlar personuppgifter i digitala kanaler vid marknadsföring och övriga marknadsaktiviteter.