ROCKTOBER PÅ COMMERCE-img

ROCKTOBER PÅ COMMERCE

Efter ett samtal i våras under en lunch på Commerce Centrumledning där man berörde ämnet ”alla likas värde” föddes idén om hur detta skulle lyftas på Commerce. Engagemanget blev snabbt stort och det var så idén till Commerce ❤️ Rocktober föddes. Syftet med Rocktober handlar om att synliggöra människor med Downs Syndrom, både genom utställning, pyssel och en vernissage den 29 oktober. Ida Eliasson, (som är sambo med Oliver Lillenberg, drifttekniker på Commerce) är en av initiativtagarna bakom Commerce ❤️ Rocktober, berättar om deras treåriga son Milgott som rockar en extra kromosom.

Hej Ida! Vad betyder Rocktober för dig?
–För mig är det viktigt att Milgott ska få samma förutsättningar och möjligheter som alla andra barn. Med Rocktober på Commerce vill vi uppmärksamma alla människor. Tyvärr ses inte alltid de med Down Syndrom som vilken annan människa som helst så vår förhoppning är att kanske kunna sudda ut lite fördomar.

Hur ser initiativet ut?
–Vi har samlat ihop ett gäng föräldrar till barn med Downs Syndrom i Skaraborg. Det kommer att bli en fotografering och en utställning på Commerce där man kan få lära sig mer om våra barn. Alla har ju sina egna unika personligheter! Det kommer också finnas roliga saker som en vägg att måla på och pysselhörna för barnen. Som avslutning höll vi en vernissage den 29 oktober där vi bjöd på tårta och familjerna som medverkat fanns på plats för att prata och svara på frågor.

Finns det några vanliga missuppfattningar om Down Syndrom?
–Många tror att man inte kan förvänta sig så mycket från en person med Downs Syndrom för att de ändå inte kan lära sig något. Men man måste ju få testa först och så är det ju för alla. De här barnen kan minst lika mycket som andra, de löser bara saker på sitt sätt. Om man tar bort möjligheter innan man ens ger dem så får man aldrig se deras fulla kapacitet.

Glöm inte att rocka sockorna under oktober och besök vår utställning under hela oktober.
Du hittar utställningen mittemot LINDEX

Välkommen till oss på Commerce!

Här kan du läsa mer om eventet på facebook

– – – – – – –

Utställningen Commerce ❤️ Rocktober har öppet till den 6/11. 

10 okt 2022