Om Commerce-img

Commerce - Ett centrum i centrum

Commerce är ett köpcentrum mitt i Skövde. Här bland kullerstenar, parker och torg hittar du mängder av butiker, restauranger och caféer. Vi bjuder på allt från mode till kanelbullar och atmosfär. Det har vi gjort sedan starten 1966. Välkommen.

Commerce ägs, förvaltas och utvecklas av Skandia Fastigheter. Skandia Fastigheter står bakom totalt sju köpcentrum. Ungefär var tionde svensk besöker butikerna i något av Skandia Fastigheters gallerior varje år.

COMMERCE DÅ OCH NU

1965 började varuhuset Commerce byggas.

14 oktober 1966 var det dags för invigning av Commerce. Invigningen lockade cirka 30 000 besökare och blev en makalös succé. Över 100 000 personer besökte Skövde på invigningsdagen.

1990 byggdes nuvarande Commerce när dåvarande Domus och gamla Commerce slogs ihop. Långgatan som tidigare delade de båda varuhusen byggdes över och Commerce blev Skövdes och Skaraborgs första galleria.


2005-2006
byggdes delar av parkeringsplan 1 om till butiksområde, det är de delarna som idag ligger på övre butiksplan med entré från Sandtorget.

2010 Tog Skandia Fastigheter över fastigheten och i samband med det bytte vi logotyp. Commerce är ett färgstarkt centrum som speglar av sig i vår logotyp. Logotypen innehåller sex olika färger och magenta är vår huvudfärg.

2011 renoverades fasaden mot Hertig Johans Torg och vår nya logo pryder nu entrén. Under året har vi satsat på att stärka varumärket Commerce bl.a. genom våra event och modevisningar och events i samband med Shoppingdagarna.

2012 fortsätter vi vårt spännande arbete med att förvalta och driva Commerce mot nya mål.

2016 fyllde Commerce 50 år och firade detta med ett stort 50 års jubileum som pågick under hela året och som avslutades med en fyrverkerishow värdig en 50-åring.