I år är julen annorlunda, och därför är det extra viktigt med omtanke just nu. Vi på Commerce vill passa på att önska alla i Skaraborg en riktigt god jul, och berätta att vi har gjort allt vi kan för att du ska känna dig säker när du besöker oss. Tillsammans hjälps vi åt att göra julen trygg. Och glöm inte, det är omtanken som räknas.

Välkommen till den förtrollade vinterskogen

Kom och upplev en färd genom den vackra skogen där vintern är oändlig. Vandra genom den Magiska Gläntan med sina lysande växter och förtrollade svampar på väg mot den frusna Issjön borta vid horisonten. Möt också det Tusenåriga Trollträdet som enligt sägnen har skapat allt magiskt här i skogen. Välkommen in och bli en del av den förtrollade vintersagan.

Känn magin i det uråldriga Trollträdet
Mitt i den Förtrollade Vinterskogen hamnar du vid vägskälet som sträcker sig från norr till söder. Här står också det flera tusen år gamla Trollträdet. Historien berättar att trollträdet har skapat allt magiskt här i skogen där vintern är oändlig.

Välkommen till den spegelblanka Issjön
Vid slutet av skogen öppnar sig den strålande vackra Issjön och möter horisonten. Issjön är alltid frusen och om du tittar runtom sjön kan du se hur frosten har spridit sig till växtligheten.

Upptäck något mystiskt i den Magiska Gläntan
När du promenerar längs den förtrollade vinterskogens stig får du uppleva allt det magiska och levande som bor där. Vid den Magiska gläntan som har fått sitt namn efter allt det magiska som växer i skogen hittar du såväl lysande växter och blommor som förtrollade svampar.

Vinterskogen är trängselsäkrad
I dessa tider är det viktigt att tänka på att hålla avståndet överallt, så också i den Förtrollade Vinterskogen. Skogen kommer att ha vakter på plats som ser till att det inte uppstår trängsel. Dessutom finns det extra handspritstationer. Tillsammans hjälps vi åt att hålla avstånd till de vi möter på stigen, så att Vinterskogen förblir en trygg plats att vara på.

Varmt välkommen till vår Förtrollade Vinterskog!

I december får vi besök av:

5 december: Greener Future
Hos Greener Future kan du köpa miljövänliga sminktops i trä och ull för att minska plastanvändningen.

6 december: Glas med stil
Hos Glas med stil kan du köpa fina glastavlor med personligt tryck.

12-13 december: Iwy Andre
Hos Iwy Andre kan du köpa tovade halsdukar, glasfusion-smycken, gamla flaskor och broderikit.

12-13 december: Annika Ewertsson
Hos Annika Ewertsson kan du köpa lammskinn.

12-13 december: Recandles UF
Hos Recandles UF kan du köpa doftljus.

18-23 december: Marsipan-Håkan
Hos Marsipan-Håkan kan du köpa en massa fina och roliga marsipanfigurer.

Förskolornas julutställning

Under julen har vi på Commerce ställt ut tio stycken granar från olika förskolor som barnen har pyntat och gjort fina. Dessutom har de gjort fina lyktor för att uppmärksamma barnens rätt i samhället. Så passa på att ta en titt på dem om du besöker oss.

Stad i ljus

I år blir stad i ljus en digital vandring – så att man kan gå precis när det passar och passa på när det inte är mycket folk. Och vill eller kan man inte besöka den live så finns den tillgänglig digitalt i helhet som är tillgänglig ända till 28 februari. Du hittar Stad i ljus-vandringen i appen Skövde Streetmuseum.

Tillsammans hjälps vi åt att göra julen trygg

För oss är din trygghet alltid viktigast och vi följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer. För att du ska känna dig säker på Commerce har vi vidtagit många åtgärder för att minska smittspridningen. Vi läser löpande av besöksantalet digitalt och på våra entrédörrar kan du se aktuellt läge inne på Commerce i realtid. Visar affischen grönt är du välkommen in, visar den gult är du också välkommen men tänk på att hålla extra avstånd. Visar affischen rosa betyder det att besöksantalet är högt för tillfället och vi behöver då släppa ut besökare innan vi kan släppa in fler. Risken för trängsel på Commerce är därför för närvarande liten och vi bedömer att det finns gott om utrymme att hålla avstånd till varandra.

På länken nedan kan du se alla åtgärder vi har vidtagit, det aktuella besöksläget i realtid samt ett schema som vi har tagit fram för att visa vilka tider det normalt sett är lite lägre antal besökare på Commerce.

Läs mer här om hur du kan handla säkert i jul