Om Commerce

Commerce är Skaraborgs första och största köpcentrum. Inriktningen på vår butiksmix är mode. Vi har ett brett utbud av butiker som passar vuxna, barnfamiljer och ungdomar. Här hittar du de stora butikskedjorna, som t.ex. H&M, KappAhl och Stadium men också mer nischade butiker som t.ex. Ur&Penn, Make Up Store och Center Nail.

Restauranger, caféer och stora öppna ytor gör Commerce till en naturlig mötesplats. Om du blir hungrig av shoppandet eller bara behöver en kaffe, så hittar du garanterat ett ställe att pausa på hos oss.

I Commerce händer det alltid något, från tidigt på morgonen till sent på kvällen, året runt. Commerce har entréer från Hertig Johans Torg i söder, Sandtorget i nordost, Rådhusgatan i öster och Lögegatan i väster. 500 parkeringsplatser i parkeringshuset innebär goda parkeringsmöjligheter. Det är även lätt att ta sig hit med kollektivtrafik. Järnvägsstationen ligger inom 5 minuters gångavstånd.

Commerce ägs, förvaltas och utvecklas av Skandia Fastigheter. Skandia Fastigheter står bakom totalt fjorton köpcentrum. Ungefär var tionde svensk besöker butikerna i något av Skandia Fastigheters gallerior varje år.

Commerce då och nu

1965 började varuhuset Commerce byggas.

14 oktober 1966 var det dags för invigning av Commerce. Invigningen lockade cirka 30 000 besökare och blev en makalös succé. Över 100 000 personer besökte Skövde på invigningsdagen.

1990 byggdes nuvarande Commerce när dåvarande Domus och gamla Commerce slogs ihop. Långgatan som tidigare delade de båda varuhusen byggdes över och Commerce blev Skövdes och Skaraborgs första galleria.

2005/2006 byggdes delar av parkeringsplan 1 om till butiksområde, det är de delarna som idag ligger på övre butiksplan med entré från Sandtorget.

2010 Tog Skandia Fastigheter över fastigheten och i samband med det bytte vi logotyp. Commerce är ett färgstarkt centrum som speglar av sig i vår logotyp. Logotypen innehåller sex olika färger och magenta är vår huvudfärg.

2011 renoverades fasaden mot Hertig Johans Torg och vår nya logo pryder nu entrén. Under året har vi satsat på att stärka varumärket Commerce bl.a. genom våra event och modevisningar och events i samband med Shoppingdagarna.

2012 fortsätter vi vårt spännande arbete med att förvalta och driva Commerce mot nya mål.

2016  fyllde Commerce 50 år och firade detta med ett stort 50 års jubileum som pågick under hela året och som avslutades med en fyrverkerishow värdig en 50-åring.